Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Voor deze droombaan mag je betaald vloggen op luxe cruises én wintersportreizen

Kun jij altijd en overal een leuke video maken? Dan heeft reisorganisatie The Yacht Week een droombaan voor jou. Ze zoeken twee ‘chief content creators’ om mee te gaan op cruisevakanties en wintersportreizen. Voor de moeite krijg je alle reiskosten cadeau én een vergoeding van 15.000 Britse pond (16.830 euro).

Voor deze best job ever, zoals The Yacht Week de functie zelf noemt, zoekt het bedrijf twee feestbeesten met vlogambities. De twee gaan op sociale media verslag doen van luxe boottripjes over de Middellandse Zee en door het Caribisch gebied. Voor wintersporttak The Ski Week mag je mee op exclusieve reizen naar de mooiste bekende en onbekende wintersportlocaties.

Influencer

Als een van de twee chief content creators van het bedrijf word je betaald om de bloemetjes flink buiten te zetten. Het van oorsprong Zweedse The Yacht Week richt zich op jonge vriendengroepen en biedt het soort hippe vakantie waar iedere (aspirant-)influencer zich maar wat graag bij aansluit. Als content creator zit jij overal met je neus bovenop en deel je je ervaringen via de sociale mediakanalen van de reisorganisatie.

Voor de functie ga je volgend jaar mee op enkele reizen, die, zoals de naam van de reisorganisatie al aangeeft, telkens een week duren. Je reist af naar onder meer de zonovergoten kusten van Griekenland en Kroatië en verkent op je ski’s de rijkbesneeuwde pistes van de Powder Highway in Canada. Al je reiskosten worden vergoed en voor je inspanningen krijg je ook nog een salaris van ongeveer 16.830 euro.

Masterclass

De baan is vooral bedoeld als kans voor beginnende content creators, stelt The Yacht Week. Bij de functie is ook een beurs inbegrepen voor een media-opleiding van een jaar in Londen. Daarnaast krijg je een masterclass van bekende reisinfluencer Jacob Riglin én krijg je een-op-een begeleiding van een grote naam in het vak (wie dat gaat zijn, is vooralsnog onbekend).

Kandidaten moeten minimaal 21 jaar oud zijn, beschikken over een geldig paspoort, een hang naar avontuur hebben en van mensen houden, aldus het bedrijf. Geïnteresseerd? Aanmelden kan nog tot 1 november met een video waarin je je vlogkunsten laat zien. Sollicitanten die na de eerste ronde gekozen worden, moeten met een reeks opdrachten tussen begin november en eind januari aantonen dat zij dé man of vrouw zijn voor de baan.

Of vind jouw nieuwe baan via Nationale Vacaturebank:

Binnenkort een sollicitatiegesprek? Ook al ga je voor een droombaan, vergeet niet deze vragen te stellen:

  Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief