Volledig scherm
© Pixabay / congerdesign

Yaren (8) ontroert met sollicitatiebrief: 'Als ik laat ter groot wort wil ik politie zijn'

Tientallen sollicitatiebrieven krijgt de politie maandelijks in de brievenbus. De kunst is dan om op te vallen tussen al die andere brieven. Een meisje van 8 uit Den Bosch had dat al wel begrepen. Ze klom in de pen en stuurde vorige week een ontroerende brief naar het korps in Den Bosch.

En met succes. De brief van de 8-jarige Yaren viel zo in de smaak, dat agenten haar de verrassing van haar leven bezorgden. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Zonder eerst een reactie terug te sturen, gingen enkele agenten van het korps woensdagavond bij haar thuis langs.

'Leuk!'

,,We hebben ons dienstvoertuig laten zien en een hoop vragen beantwoord. Leuk!”, schrijft de politie Den Bosch op Facebook. ,,Wie weet tot over een aantal jaar!" Een deel van de sollicitatiebrief van Yaren valt op haar pagina te lezen.

,,Hooi politie, ik wil een keer bij jullie werken”, begint het Bossche meisje haar verhaal. ,,Als ik laat ter groot wort, wil ik politie zijn.”

Volledig scherm
De brief van Yaren. © Politie Den Bosch

Reacties

Schattig, vinden veel lezers. ,,Wat lief dit briefje en wat leuk dat jullie voor haar tijd hebben gemaakt”, schrijft Miranda van de Griendt. ,,Schitterend”, vindt Amanda Peters. ,,Wat leuk voor beide kanten.”

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.