Volledig scherm
© Intermediair

Zo voorkom je stress en lusteloosheid

PodcastGezonde stress maakt je scherp, maar langdurige stress haalt je onderuit. Dan kun je yoga of mindfulness gaan doen, maar houd het eens simpel: ga wandelen.

Luister de podcast via iTunesSpotify of SoundCloud.

In onze nieuwe podcast-aflevering van work-lifeplatform Intermediair vertelt loopbaan-en wandelcoach Ingeborg Steinvoord over wandelen als manier om van de werkstress af te komen. Hierbij gaat niet om ‘de sport’ wandelen, want dan kun je ook fietsen of hardlopen. Nee, met wandelen laat je al het ‘moeten’ los, en zet je je zintuigen aan. ‘Je ziet veel meer, ook als je gewoon een blokje om loopt op kantoor. En je bent even in het hier en nu.’

Dat is belangrijk voor mensen die piekeren en langdurige stress voelen. Want het is niet zozeer de stress, maar het tekort aan ontspannen en opladen waardoor mensen uitgeput raken, zeggen bedrijfsartsen zoals Willem van Rhenen.

Wandelen laat je bloed weer stromen en brengt zo meer zuurstof naar je hoofd. Dat bevordert je concentratie en prestaties, maar zorgt ook voor nieuwe hersenverbindingen, en nieuwe ideeën. Dat is prima te gebruiken voor een vergadering of brainstormsessie met een paar collega’s, stelt Steinvoord voor.

Meer podcasts luisteren van Intermediair? Luister naar de aflevering over wat de werktrends van 2019 zijn. Of hoe je slim kunt onderhandelen over je salaris en waarom die jaarlijkse beoordelingsgesprekken eigenlijk volstrekt achterhaald en onzinnig zijn.