Volledig scherm
Amazon's luidspreker Alexa © REUTERS

Afgeluisterd door een Amazon-luidspreker, het overkwam dit gezin

Een familie uit Portland heeft contact gezocht met Amazon om te onderzoeken hoe een privégesprek in hun huis kon worden opgenomen door de spraakgestuurde slimme luidspreker Alexa van Amazon, en worden doorgestuurd naar willekeurige personen uit een contactlijst van het gezin.

Elke kamer in het huis van het betreffende gezin is voorzien van Amazon-apparaten om warmte, licht en beveiliging te regelen. Maar de liefde voor Alexa sloeg twee weken geleden op slag om toen het gezin een alarmerend telefoontje ontving. ,,Koppel je Alexa-apparaten nu los", zei die. ,,Je wordt gehackt."

Niet geloven

De persoon, een werknemer van de man des huizes, vertelde dat hij audiobestanden met opnames vanuit ons huis had ontvangen. ,,We wilden hem in eerste instantie niet geloven'', zegt Danielle, die haar achternaam uit privacyoverwegingen geheim wil houden. Tot hij zei dat we over hardhouten vloeren hadden zitten praten. Hij had ons dus echt gehoord."

,,Ik voelde me verschrikkelijk aangetast in mijn privacy'', zegt Danielle tegen de lokale zender Kiro 7. ,,Ik vertrouw dat apparaat nooit meer." De vrouw koppelde alle apparaten los en nam contact op met Amazon. Die onderzoekt nu de klacht.

,,Amazon neemt de privacy van onze klanten zeer serieus. We hebben onderzocht wat er is gebeurd en hebben vastgesteld dat dit een uiterst zeldzame gebeurtenis was. We ondernemen stappen om te voorkomen dat dit in de toekomst nogmaals gebeurt", zo heeft het bedrijf in een verklaring aan Kiro 7 laten weten.

Live Voetbal

home logo NederlandNED
EINDE
4-0
Wit-RuslandWRU
away logo