Volledig scherm
© AP

Onderzoek gestart naar controversiële update die oude iPhones trager maakt

Er is een onderzoek ingesteld naar de sofware-update van Apple die oudere iPhones bewust trager maakt. Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil weten of Apple beleggers wel correct heeft geïnformeerd over de controversiële update.

Ook de Amerikaanse beurswaakhond SEC (Security and Exchange Commission) wil weten of de beleggers wel voldoende inzicht hebben gekregen van Apple in de ontwikkelingen rondom de update. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen rond het onderzoek.

Batterijduur

Gebruikers van de iPhone 6 waren eind vorig jaar furieus toen na een sofware-update hun telefoon vele malen trager werd. iPhone 6-bezitter Sam Si constateerde dat de kloksnelheid van 1.400 MHZ naar 600 MHZ was teruggeschaald. Zijn tweet ging viraal. Apple erkende dat het de snelheid van oudere iPhones bewust heeft teruggeschroefd. Dat zou gebeurd zijn omdat anders de batterij minder lang mee zou gaan, al beweerden boze tongen dat het bedrijf op die manier klanten ertoe zou willen bewegen sneller een nieuw toestel aan te schaffen.

Als goedmakertje heeft technologiereus Apple de prijzen van vervangende batterijen flink verlaagd. Ook komt het technologiebedrijf met een nieuwe software-update die gebruikers meer inzicht moet geven in de levensduur van hun batterij. Daarmee kon het rechtszaken van boze iPhone-gebruikers evenwel niet voorkomen.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
90'+4'
2-3
VVV-VenloVVV
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
90'+6'
3-1
FeyenoordFEY
away logo
home logo FC GroningenGRO
RUST
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo