illustratie geld euro
Volledig scherm
illustratie geld euro © Thinkstock

20 mille subsidie voor ontmoetingsruimte in Doesburg

DOESBURG - Samen eten, koffiedrinken en een spelletje doen. Doesburg is blij met de nieuwe ontmoetingsruimte in appartementencomplex Grotenhuys en beloont de stichting die dat mogelijk maakt met 20.000 euro subsidie.

De stichting, een initiatief van Doesburgers Els Meester, Liesbeth Snippe en Ellen de Bruin, zorgt voor continuïteit nadat het gemeentelijke Circulus-Berkel begin 2019 is gestopt met het restaurant. Nu serveren vrijwilligers dagelijks een maaltijd voor 7,50 euro aan de bewoners van het voormalig verpleeghuis dat tot 2017 de naam IJsselzicht had. Ook andere Doesburgers zijn welkom in de ontmoetingsruimte.

Terugdringen eenzaamheid

Wethouder Birgit van Veldhuizen was eind vorig jaar bij de start van de stichting. ‘Met de ontmoetingsplek bevordert u de zelfredzaamheid en de participatie van inwoners. Er worden veel activiteiten gedaan die bijdragen aan het terugdringen van eenzaamheid’, zo prijst het college het initiatief.

De stichting zoekt nog vrijwilligers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers