Volledig scherm
Kringloopwinkel 2Switch in Doesburg is op zoek naar een nieuw onderkomen. Archieffoto Bert Jansen © Bert Jansen

2Switch moet op zoek naar nieuwe locatie in Doesburg

DOESBURG - Kringloopbedrijf 2Switch moet in Doesburg op zoek naar een nieuwe locatie. Het huidige onderkomen aan de Leigraafseweg is door de eigenaar verkocht en die wil er op termijn zelf mee aan de slag.

Dat is een forse tegenvaller voor 2Switch, die al weer enkele jaren gevestigd is op het industrieterrein Beinum. Er is nog geen datum voor vertrek vastgesteld, maar volgens bedrijfsleidster Chantal Sironde krijgt 2Switch alle tijd om te zoeken naar een nieuw onderkomen. ,,Gelukkig werkt de eigenaar van het pand goed mee. Het is niet zo dat we met stoom en kokend water zouden moeten vertrekken.”

Eisen

Voor het kringloopbedrijf is dat wel zo prettig, want er liggen nogal wat eisen op tafel voor een nieuw onderkomen. ,,Het liefst zitten we op een industrieterrein, waar we de ruimte krijgen voor opslag, verwerking en het uitstallen van onze spullen. Daarnaast moeten we bereikbaar zijn voor auto's en vrachtwagens en moeten we ook nog passen in het bestemmingsplan. De gemeente Doesburg denkt gelukkig met ons mee, want we willen absoluut niet weg uit de stad.”

Quote

De gemeente Doesburg denkt gelukkig met ons mee, want we willen absoluut niet weg uit de stad.

Chantal Sironde, 2Switch

Een ruimte in het centrum van Doesburg ligt niet voor de hand, merkt Sironde op. ,,Natuurlijk zou dat wat ligging betreft ideaal zijn, maar voor ons zou het onbetaalbaar worden. Daarnaast kan je je ook afvragen of de bereikbaarheid nou zoveel beter wordt.”

Geen zorgen

De bedrijfsleidster maakt zich nog weinig zorgen over de toekomst. ,,Het komt helemaal goed. Het is belangrijk om de rust te bewaren. Ook voor de mensen die bij ons zijn komen werken vanuit een achterstandspositie. De komende tijd kunt u gewoon bij ons terecht voor leuke spulletjes. Om ze te brengen, of om ze te kopen.”

Het is nog niet bekend wat de nieuwe eigenaar van de voormalige Docshop-hal met deze locatie wil.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers