Bastiaan Lintjens van Container Terminal Doesburg aan de kade waar tienduizenden containers ingescheept worden. Met aardappels en melk richting de rest van de wereld.
Volledig scherm
PREMIUM
Bastiaan Lintjens van Container Terminal Doesburg aan de kade waar tienduizenden containers ingescheept worden. Met aardappels en melk richting de rest van de wereld. © Jan Ruland van den Brink

Aardappelkroketten van Aviko met de e-truck naar het schip en dan over water naar China

Ellens klimaattochtJournalist Ellen Willems van De Gelderlander loopt vier maanden met hond Mick met veel omwegen van Winterswijk tot Wageningen. Ze wil zien hoe klimaatverandering er van dichtbij uitziet. Op de vierde etappe loopt ze bij zonsopgang met boer Henk Jolink in ‘zijn wereld’ langs de Oude IJssel en ziet hoe de frieten van Aviko bevroren over water richting China gaan.

6 reacties

 • Geert vd Aa

  1 maand geleden
  inderdaad naief om commentaar te geven op Avico, we wilden niet meer in plagenhutten wonen en meer luxe, dit is het gevolg, geld verdienen, in welke vorm ook, met alle ellende van dien, dit lossen we niet op om ff boeren weg te pesten in een paar jaar, hier gaan generaties overheen, of een wereldoorlog.
 • C Heike

  1 maand geleden
  Zo werkt de wereld economie nu eenmaal, kleding en schoenen uit Azië, koffie uit Colombia, groenten en fruit uit Spanje, wijn uit Frankrijk. Ga zo maar door, het is wel erg naïef en ondoordacht om kritiek op Aviko te hebben terwijl iedereen er aan mee doet.
 • Ed Schol

  1 maand geleden
  Wij hebben nu eenmaal de beste aardappelen en we zijn goed in friet maken. Dat heet geld verdienen Katie. Dat is nu eenmaal hoe de wereld in elkaar zit. Net zoals ook Champagne de hele wereld wordt overgevlogen.
 • Jos Siebes

  1 maand geleden
  Nou Katie Ben benieuwd naar jouw consumptie? Nooit een wijntje kiwi of banaan gehad?
 • N Barros

  1 maand geleden
  Het zelfde met de Italiaanse hammen van Nederlandse varkens, zij de hammen wij de stront,toch?