Aart van Veen toont een portret van Urmie. Met achter hem de urn met de as van zijn vrouw, die op 30 juli van dit jaar overleed.
Volledig scherm
PREMIUM
Aart van Veen toont een portret van Urmie. Met achter hem de urn met de as van zijn vrouw, die op 30 juli van dit jaar overleed. © Theo Kock

Aart bleef zijn sinds 1989 verlamde vrouw trouw tot de dood: ‘Ik huil nu wel tien keer per dag’

DOESBURG - Maandag is het Allerzielen. Aart van Veen (75) uit Doesburg herdenkt dan zijn vrouw die in 1989 volledig verlamd raakte na een herseninfarct en op 30 juli van dit jaar overleed. 

6 reacties

 • Titus

  6 maanden geleden
  Niemand doet iets met jouw reactie, maar ik vind dat die eerlijk is en dat valt te waarderen en getuigt ook van respect., zo ken ik een ander voorbeeld van zulke trouw, dat ook haast niet te dragen was, van erg dichtbij, vandaar déze reactie.
 • Thijmen

  6 maanden geleden
  Van een liefde en toewijding. Weet niet of ik dit zou volhouden.
 • L. Kamps

  6 maanden geleden
  Mooi artikel. Sterke man en prachtige vrouw! Heb de docu van de kleindochter ook gezien en vond die al zo bewonderenswaardig.
 • Joris

  6 maanden geleden
  Ik wens Aart alle goeds en veel kracht op maandag met allerzielen... Een leven lang voor elkaar gezorgd, hoe mooi !Heel veel sterkte Aart met het verlies van jouw Urmie... Ik hoop dat jij ook de mensen om je heen hebt die voor jou er zijn, zoals jij voor jouw partner hebt gezorgd !
 • Cees

  6 maanden geleden
  Indrukwekkend.
 1. Roeken bouwen tien nieuwe nesten in Zevenaars park Rosorum: ‘Kwestie van goodwill en fatsoen om vogels met rust te laten’
  PREMIUM
  2

  Roeken bouwen tien nieuwe nesten in Zevenaars park Rosorum: ‘Kwestie van goodwill en fatsoen om vogels met rust te laten’

  ZEVENAAR - De roekenkolonie, waarvan twee weken geleden 24 nesten werden verwijderd in het Zevenaarse park Rosorum, heeft daar inmiddels zo'n tien nieuwe nesten gebouwd. ,,Ze zitten nu tien, vijftien meter verderop, aan de overkant van het water”, wijst Frank Maurits. De Zevenaarse hobbyfotograaf en natuurliefhebber trok aan de bel toen hij zag dat een bedrijf de roekennesten uit de bomen haalde.
 1. A15 afgesloten vanwege vrachtwagen die langs vangrail schuurt
  Play

  A15 afgesloten vanwege vrachtwa­gen die langs vangrail schuurt

 2. Zo ziet Bevrijdingsdag 2021 eruit
  Play

  Zo ziet Bevrij­dings­dag 2021 eruit

Liemers