De expositieruimte van het Zilvermuseum in Martinikerk in Doesburg.
Volledig scherm
PREMIUM
De expositieruimte van het Zilvermuseum in Martinikerk in Doesburg. © Jan Ruland van den Brink

Alles blinkt in Doesburg: na mosterd nu ook een zilvermuseum in Hanzestad

DOESBURG - Een uit de hand gelopen hobby. Dat is de zilververzameling van Martin de Kleijn uit Doesburg. Het grote publiek kan er nu ook van genieten in het nieuwe Zilvermuseum in Doesburg.  

1 reactie

 • Inge Wijde

  4 dagen geleden
  Heb je niet te veel pretenties om een uitstalling van een verzameling zilveren mosterdpotjes om te dopen tot een Zilvermuseum ? Het een niche in de Nederlandse wereld van kunst en cultuur te benoemen maakt het nog hoogdravender. Het publiek wordt hiermee op een verkeerd been gezet. De heer Feltmann zou als woordvoerder van een zilvermuseum toch moeten weten dat, of een zilveren object nu fabrieksmatig of door een zilversmid gemaakt is, het in beide gevallen volgens de wet gestempeld moet zijn.
 1. Al varend dromen over (on)mogelijkheden van de Oude IJssel; strandjes, mangrovebossen en dijkwoningen
  PREMIUM
  5

  Al varend dromen over (on)mogelijkheden van de Oude IJssel; strandjes, mangrove­bos­sen en dijkwonin­gen

  Dromen over een nieuwe toekomst voor de Oude IJssel. Met strandjes, nieuwe natuur, extra jachthavens en wie weet zelfs te bevaren tot in Duitsland. Gemeenten en waterschap Rijn en IJssel hebben daarvoor de handen ineengeslagen. Heemraad Berend Jan Bussink van het waterschap Rijn en IJssel en wethouder Ben Hiddinga van Oude IJsselstreek vertellen over de (on)mogelijkheden, al varend over de Oude IJssel.

Liemers