Volledig scherm
Klaas-Jan Huntelaar, goaltjesdief van Ajax. © BSR Agency

Angerlo Vooruit-veiling met Huntelaar en anchorman RTL: ‘Broer Jan-Bert was beter’

ANGERLO -  Ajax-voetballer Klaas-Jan Huntelaar en Peter van Zadelhoff van RTL Nieuws zijn op vrijdag 31 januari te gast tijdens het sportcafé met veiling van Angerlo Vooruit. Beiden hebben iets met de voetbalvereniging die geld inzamelt voor de inrichting van de nieuwe kantine.

Goede ideeën ontstaan vaak op het trainingsveld. Weet Dirk-Willem Tiecken, voorzitter van Angerlo Vooruit. De voetbalclub heeft een nieuw clubhuis, maar dat moet nog wel ingericht worden. Hoe kom je aan nog eens 60.000 euro? 

Tiecken, vaak op de velden in Angerlo te vinden, startte een brainstormsessie met jeugdtrainer Roy Kappert en  een een paar minuten later was het sportcafé met veiling geboren.  Plaats van handelen: grand-café De Waag, waar Kappert eigenaar van is. Tiecken: ,,De veiling is echt gaan leven binnen de club en sponsors, leden en inwoners van ons dorp hebben ons mooie items geschonken voor de veiling.”

Blauw met wit

Volledig scherm
Peter van Zadelhoff in de studio van RTL Z. © ANP Kippa

Hoofdgasten van het sportcafé zijn Ajax-voetballer en meervoudig international Klaas-Jan Huntelaar en Peter van Zadelhoff, presentator van RTL Nieuws. Huntelaar woont in Angerlo en een van zijn zoontjes voetbalt in het blauw met witte shirt.

Van Zadelhoff voetbalde ook bij Angerlo Vooruit, maar een groot talent was hij niet. ,,Broer Jan-Bert was beter. Die heeft in het eerste elftal gespeeld”, vertelt Tiecken, die blij is met de komst van beiden. ,,We hadden 160 kaarten beschikbaar en die zijn inmiddels uitverkocht.”

Afzuigkap

Tijdens de veiling gaan VIP-kaarten van Ajax, PSV en FC Twente onder de hamer. Ook kunnen de aanwezigen bieden op gesigneerde voetbalshirts, een nieuwe afzuigkap, bierpakket en een ballonvaart voor twee personen. ,,Er is van alles, je kunt het zo gek niet bedenken”, aldus Tiecken.   

Hoeveel de veiling opbrengt? De preses heeft geen idee. ,,We hopen op een bedrag tussen de 5.000 en 20.000 euro. We hebben voor de inrichting ook 12.500 euro gekregen van de club van 100. We zijn dus een aardig eind op weg.”

Verwacht wordt dat de kantine in het voorjaar van 2020 in gebruik wordt genomen. Dan komt er een einde aan een metamorfose van het sportpark in Angerlo; de club bouwde eerder nieuwe kleedkamers. 

Liemers