Angerlose basisschool verruilt stoelen voor hometrainers en wiebelkrukken

videoANGERLO - Bewegend leren is het motto op basisschool De Trompetter in Angerlo. Stoelen zijn ingeruild voor hometrainers, wiebelkrukken, balansborden en yogaballen. Want stil zitten is slecht voor je, dat weet inmiddels iedereen. ,,Bovendien is je brein actiever als je in beweging bent", zegt Armanda Waters, directeur van De Trompetter.

Ze is de schooldag begonnen achter een hoge tafel, op de hometrainer. Nu zit Lynn (10) gebogen over haar schrijfschrift. Intussen wiebelt ze heen en weer op een schommelkruk, de knieën gebogen, de rug recht. ,,Hometrainer of wiebelkruk, het is allebei fijn”, vindt Lynn, leerling van de Angerlose basisschool De Trompetter. ,,In elk geval fijner dan op een gewone stoel. Dit is tenminste niet saai.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Tien ‘coronaboetes’, maar vooral waarschuwingen in de Liemers
    PREMIUM

    Tien ‘coronaboe­tes’, maar vooral waarschu­win­gen in de Liemers

    ZEVENAAR/ WESTERVOORT - Inwoners van de Liemers houden zich redelijk goed aan de strikte regels die zijn opgelegd vanwege het coronavirus. Handhavers van de gemeenten Duiven en Westervoort moesten het meest in actie komen met respectievelijk zeven en twee boetes. De personen die op de bon geslingerd werden, begaven zich in veel gevallen op verboden terrein. Westervoort en Duiven hebben voetbalkooien en skateparken afgesloten.

Liemers