Angerloseweg in Doesburg wordt veiliger

DOESBURG - De Angerloseweg in Doesburg wordt veiliger. Dat is een eis van de provincie. Die wil alleen 500.000 euro aan subsidie verstrekken voor het opknappen van bedrijventerrein Beinum-West als de toegangsweg veiliger weg wordt.

,,Dit gebeurt nu door de realisatie van een apart fiets- en wandelpad'', zegt een woordvoerster van Doesburg. Dat fietspad dat tussen het bedrijventerrein en de Didamse-weg komt, ligt vrij waardoor fietsers en vrachtverkeer elkaar niet langer in de weg zit. Het nieuwe voetpad komt langs de vijver. Verder vervangt de gemeente de verouderde bushaltes door nieuwe en worden er nieuwe lichtmasten geplaatst.

Het opknappen van het industrieterrein kost Doesburg 3 ton meer dan vooraf bedacht. In totaal zijn de kosten 1,4 miljoen euro. De provincie betaalt 500.000 euro.

Doesburg heeft nog wel aan de provincie om extra subsidie gevraagd voor het veiliger maken van de Angerloseweg, maar heeft dat geld niet gekregen. Daarom heeft het gemeentebestuur bij de politiek aangeklopt voor meer budget. ,,Dat heeft de gemeenteraad inmiddels toegezegd'', zegt de woordvoerster.

De gemeente is inmiddels op zoek naar een aannemer.

Volledig scherm
Foto ter illustratie © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers