Volledig scherm
De woning aan de Koepoortdijk in Doesburg waarop een overval is gepleegd en waar binnen een wietplantage is gevonden. © DG

Arrestatie na overval op woning met wietplantage in Doesburg

DOESBURG - De politie heeft maandagmorgen een verdachte gearresteerd, nadat rond 08.00 uur een gewapende overval was gepleegd op zijn woning aan de Koepoortdijk in Doesburg. In het huis was een wietkwekerij ingericht, zo meldt de politie.

De bewoner, slachtoffer van de overval, is daarom aangehouden. Volgens een woordvoerder is hij niet gewond.

Voortvluchtig
De politie is nog op zoek naar de twee overvallers, die de bewoner met een vuurwapen zouden hebben bedreigd. Zij zijn er na de overval vandoor gegaan en zijn nog voortvluchtig.

Getuigen hadden maandagmorgen een verdachte situatie gemeld bij het huis aan de Koepoortdijk, waar weinig mensen langs komen en ook geen andere huizen in de buurt staan.

Ripdeal
De politie spreekt van een ripdeal: een criminele transactie waarbij een van de partijen beroofd wordt door de andere. Vermoedelijk hebben de overvallers de opbrengsten van de kwekerij geroofd, te weten de geoogste wiettoppen.

Onderzoek
Momenteel is de politie in het huis bezig met onderzoek. De bewoner wordt op het bureau verhoord over de wietkwekerij en de overval.

Volledig scherm
Politiewagens en -fietsen bij de woning aan de Koepoortdijk. © DG

Liemers