Volledig scherm
De auto staat vast op een betonband langs de weg tussen Dieren en Doesburg. © Politie

Auto rijdt zich vast op betonband bij keren op de weg

DOESBURG/ DIEREN - Een automobilist heeft zich woensdagavond laat vastgereden op een betonband langs de Ellecomsedijk (N317) tussen Dieren en Doesburg. De wagen kon niet meer voor- of achteruit.

De automobilist reed zich vast toen hij wilde keren op de weg. Komende vanaf de snelweg A348 is het namelijk niet mogelijk linksaf te slaan richting Dieren, vanwege werk aan de weg. Alle auto's moeten dus rechtsaf, maar veel bestuurders missen vervolgens de afslag Doesburgsedijk richting Dieren. Op de Ellecomsedijk komen ze daar achter en keren ze om, net zoals de automobilist die zich woensdag vastreed.

Agenten moesten helpen het voertuig los te trekken, waarna de bestuurder weer verder kon. Naar het zich liet aanzien zonder schade.  

De politie adviseert bestuurders niet te keren op de weg maar door rijden tot de rotonde na Doesburg (Kraakselaan/Zomerweg), en daar rechtsomkeert te maken. 'Dat is de meest veilige oplossing'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers