Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool De Horizon locatie Ooi. © theo kock persfotografie

Basisschool in Doesburg sluit vanwege prognoses: ‘Kost steeds meer geld om gebouw in stand te houden’

DOESBURG - De locatie Ooi van de openbare basisschool De Horizon in Doesburg gaat na dit schooljaar dicht. Vanwege het dalende leerlingenaantal en het lage geboortecijfer in de Hanzestad heeft Stichting IJsselgraaf besloten om het gebouw te sluiten. De Horizon gaat alleen verder op de locatie Stad aan de Meipoortwal. 

Op de locatie Ooi zitten momenteel 77 leerlingen, maar de prognoses zijn verontrustend. ,,Minder leerlingen betekent dat het jaarlijks steeds meer geld kost om het gebouw in stand te houden”, zegt Petra Krajenbrink, voorzitter van het college van bestuur van IJsselgraaf. ,,We weten dat het op scholen met weinig kinderen moeilijker is de professionele cultuur te behouden. Ook wegen we mee dat de teams op de twee locaties meer met elkaar willen optrekken.” Op de locatie Stad zitten zo'n 150 kinderen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers