Volledig scherm
PREMIUM
De brug tussen Etten en Terborg. Om de bediening op peil te houden, moet er snel ingegrepen worden. © Jan Ruland van den Brink

Beveiliging bruggen in Oude IJssel moet snel beter

DOESBURG / ULFT - Nee, het is niet onveilig, verzekert het waterschap Rijn en IJssel. Maar voordat de bruggen en sluizen van de Oude IJssel tussen Ulft en Doesburg wel onveilig worden, moet er snel ingegrepen worden. En dus legt het waterschap samen met de provincie ruim 2 miljoen euro op tafel om ‘op korte termijn’ een nieuw bedieningssysteem aan te leggen.

Het waterschap is verantwoordelijk voor de veiligheid op de Oude IJssel. De bruggen en sluizen van de Oude IJssel worden beveiligd vanuit een centrale post bij de sluis in Doesburg. Een brugwachter kan op camera's zien of een schip of pleziervaartuig een brug of sluis kan en wil passeren. Vervolgens zorgt de brugwachter er op afstand voor dat de bediening geregeld wordt.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers