Betsy Teerink in haar voortuin, met gootje voor het afvoeren van regenwater.
Volledig scherm
PREMIUM
Betsy Teerink in haar voortuin, met gootje voor het afvoeren van regenwater. © theo kock persfotografie

Bewoners Doesburgse Bloemenbuurt mogen hun voortuin niet betegelen en krijgen ‘betonverbod’

DOESBURG - Bewoners stimuleren tegels en klinkers uit de tuin te halen? In Doesburg gaan ze een stapje verder. In de Bloemenbuurt moeten huurders de voortuin vrijhouden van ‘beton’.  Zo wordt voorkomen dat bij hevige regenval straten en paden onderlopen. 

15 reacties

 • theo

  1 jaar geleden
  Wat een kleine huisjes zijn dat zeg wat die tuin betreft als je er ook 4 grondregels inlegt is de tuin betegeld gewoon wortelbroek erin er grind erop onderhouds vrij voor de genen die dit niet mooi vinden gemeente tuinonderhoud laten doen hun willen groenen tuinen
 • Jan Doesburger

  1 jaar geleden
  Ook maar eens een seconde overwogen waarom veel mensen een betegelde tuin hebben vooraleer er een aanname over te doen ?...............
 • Titus

  1 jaar geleden
  Precies, dat heb ik al ervaren in de tuin van iemand, gleed haast  de visvijver in ! Bij vriesweer nóg gevaarlijker!
 • PMBS

  1 jaar geleden
  “Betutteling”, “rechtsgeldig huurcontract”, “verplichting” wat een reacties hier allemaal. Jammer. Dit gaat over je eigen omgeving en milieu. Er valt nu eenmaal steeds meer regen en de afgelopen decennia is er meer en meer “beton” gekomen in tuinen en daaromheen. Ook de gemeenten hebben daar aan meegewerkt. Zie het eens niet als een verplichting of zo maar kijk wat je doen kunt in je eigen omgeving om meer groen te creëeren. De zomers worden ook steeds warmer en ook daar is meer groen een verbetering voor want groen neemt de warmte op. Beton niet, dat straalt het alleen maar uit.
 • Ton

  1 jaar geleden
  Kom jij dan onze tuin bijhouden? Zo oud zijn wij nog niet, naar wij kunnen het niet meer zelf doen. Mijn vrouw is hartpatient, ik terminaal k patient en ik heb polyneuropathie. Succes met tuinieren!
 1. Eén gewonde en een aanhouding bij botsing in Nijmegen
  Play

  Eén gewonde en een aanhouding bij botsing in Nijmegen

 2. Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen
  Play

  Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen

Liemers