Volledig scherm
aan de Potsmaat in Doesburg zijn mensen uit hun huis gehaald vanwege een gaslek. © Martin Heitink / Persbureau Heitink

Bewoners Potsmaat mogen na uren hun woning weer in na eerder gaslek

DOESBURG - Aan de Potsmaat in Doesburg zijn vanavond rond 20.00 uur 23 woningen ontruimd na een gaslekkage in een van de huizen. Een bewoner die in zijn kruipruimte aan het werk was stak de gasleiding met een schep kapot.

Het gas verspreide zich daarop. De opgeroepen brandweer en Liander zijn ter plaatse om het lek weer te dichten en hebben de hoofdgasleiding afgesloten. Omdat het rond 22.45 duidelijk werd dat het nog enkele uren kon gaan duren voor bewoners weer terug kunnen naar hun huizen is de sporthal aan de Breedestraat voor hen opengesteld. Daar worden de bewoners op de hoogte gehouden van de voortgang. Uiteindelijk mochten ze rond middernacht weer terug naar hun woning.

Naast de ontruiming van de woningen is uit voorzorg ook een deel van de woonwijk afgezet met linten om omstanders weg te houden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers