Volledig scherm
De Kosterstraat in Doesburg. © Henk Rodrigo

Bewoners van de Kosterstraat in Doesburg hekelen passerende vrachtwagens en auto's

DOESBURG - Bewoners van de Kosterstraat in Doesburg hebben last van vrachtwagens en auto’s die steeds vaker door hun straat zouden rijden. Ze willen dat de gemeente de weg aanpast. De gemeente Doesburg willigt die eisen nog niet in, zij gaat eerst een verkeerstelling doen.

In een brief aan het gemeentebestuur - voorzien van 24 handtekeningen -vragen de bewoners aandacht voor de verkeersproblemen in de Kosterstraat. De straat in het centrum van Doesburg grenst aan de Markt en Kloosterstraat.

Sinds die straat enkele jaren terug een eenrichtingsweg werd, is het drukker in de Kosterstraat, menen de bewoners. Voetgangers komen in de smalle straat zonder stoepen in de knel met vrachtwagens en auto’s. Daarnaast zouden in panden scheuren zijn ontstaan door het toegenomen verkeer. Verder zou er regelmatig te hard worden gereden.

Maatregelen

De bewoners denken dat het probleem kleiner wordt als de straat deels een eenrichtingsweg zou worden en er alleen bestemmingsverkeer wordt toegestaan. Ze vragen ‘op korte termijn om gepaste maatregelen’.

Het gemeentebestuur kan dit verzoek niet direct honoreren. Wel zeggen burgemeester Loes van der Meijs en gemeentesecretaris Peter Werkman dat de gemeente met een nieuw mobiliteitsplan de verkeersdruk in de binnenstad wil verminderen. ‘De Kosterstraat zullen we hier vanzelfsprekend bij betrekken’, schrijft de gemeente aan de bewoners.

Verkeerstelling

Vooruitlopend op het nieuwe plan komt er een verkeerstelling in de Kosterstraat. Zo moeten de verkeersintensiteit en het aandeel van het vrachtverkeer hierin duidelijk worden. Hierna wordt met de politie overlegd of gecontroleerd wordt op snelheid. Als blijkt dat structureel te hard wordt gereden, overweegt de gemeente maatregelen.

Volledig scherm
© Thinkstock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers