Volledig scherm
Wethouder Birgit van Veldhuizen schuift even aan bij ouderen in het restaurant van Grotenhuys in Doesburg. © Gemeente Doesburg

Bewoners van Grotenhuys kunnen weer samen eten

DOESBURG - De bewoners van  Grotenhuys in Doesburg  en buurtbewoners kunnen weer samen eten in het restaurant van het appartementencomplex. De warme maaltijd wordt net zoals eerder het geval was, tussen twaalf en een uur voor ongeveer 8,50 euro verzorgd. 

Smakelijk Thuys doet dat zeven dagen per week. ,,Het is fijn dat we weer samen kunnen eten’’, zegt Herman Boegman van de bewonerscommissie.

Verdriet

Na de ombouw van het voormalige verzorgingshuis IJsselzicht tot een complex met appartementen voor 50-plussers, is restaurant Cambio in 2015 geopend. Circulus-Berkel, de organisatie die de laatste drie jaar het restaurant runde, trok zich begin dit jaar terug. Tot verdriet van veel ouderen die vreesden in hun eentje een magnetronmaaltijd te moeten nuttigen. 

De reden voor sluiting was dat Circulus-Berkel het financieel niet rond kreeg. Doesburg zou er een ton bij moeten leggen, maar wilde dat niet. Wethouder Birgit van Veldhuizen heeft toen toegezegd te zoeken naar een oplossing. Samen met de bewoners. Die hebben maaltijden mogen proeven van verschillende aanbieders. Zij hebben zelf voor Smakelijk Thuys gekozen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers