Agnes Kant van het Nederlandse bijwerkingencentrum Lareb.
Volledig scherm
PREMIUM
Agnes Kant van het Nederlandse bijwerkingencentrum Lareb. © ANP

Bijwerkingen herhaalprik nauwelijks meer gemeld: ‘Ze zijn bekend, en er is minder aandacht voor’

De herhaalprik tegen corona zorgt nog wel voor wat klachten over bijwerkingen, maar bij lange niet meer zoveel als bij de coronavaccins. Maar dat betekent niet dat er minder bijwerkingen zijn, zegt Agnes Kant, de Doesburgse directeur van Lareb.

6 reacties

 • Kenneth Tharmaratnam

  3 maanden geleden
  @Beau van Eersel: Al in juli 2021 verschenen er de eerste berichten dat één prik Janssen mogelijk onvoldoende zou beschermen iets wat via internationale statistieken van vaccinatiedoorbraken en wetenschappelijke studies bevestigd werd in aug/sep 2021. In navolging van onze buurlanden had ook in NL een ieder die met Janssen was geprikt met spoed in oktober/november 2021 een 2e prik van het liefst BioNtech/Pfizer of Moderna aangeboden gehad en had men direct moeten stoppen met enkel 1 prik Janssen
 • Henk Goossens

  3 maanden geleden
  Nou ik zie er vanaf om nog een prik te halen! De eerste twee prikken geen last gehad faeser. Daarna twee boosters gehad van moderna en die laatste was dit jaar eind juli daar ben ík echt doodziek van geweest met 40 koorts en zeker nog een maand tot twee maanden last en ongemakken🧐 ik 79jaar maar haal hem niet meer!
 • maike Janssen

  3 maanden geleden
  Er bestaat geen enkel medicijn zonder bijwerkingen. Zelf de simpele paracetamol niet.
 • Beau van Eersel

  3 maanden geleden
  Toen ik eindelijk aan de beurt was voor de 1e prik kreeg Jansen, 3 dagen koorts gehad. En dat was niet de enige bijwerking. Toen ik eindelijk aan de beurt was voor de booster kreeg ik corona met weinig klachten. Ik heb op het moment geen behoefte aan een vervolg vaccinatie.
 • Michel Fijen

  3 maanden geleden
  Misschien omdat melden toch geen zin heeft! Misschien omdat steeds meer mensen geen prik meer nemen! Misschien omdat heel veel mensen met ernstige bijwerkingen niet serieus worden genomen! Misschien omdat de overheid geen verklaring heeft voor de oversterfte maar wel zeker schijnt te weten dat het niet door de vaccins komt!