Volledig scherm
Doesburg start muziekweek op school Lerlingen van school De Wetelaar maken poppetjes voor een zogeheten stop/go film met muziek. Het filmpje wordt zondag gebruikt bij het open podium. © Jan Ruland van den Brink

Bruisende start van Kindermuziekweek Doesburg

DOESBURG - Met het zingen van het zelfgemaakte lied ‘Blij met Doesburg’ op de melodie van ‘Kinderen voor kinderen’ zijn alle basisschoolleerlingen in Doesburg aan de eerste landelijke Kindermuziekweek begonnen. 

De kinderen werden door de plaatselijk harmonie begeleid naar de Martinikerk waar kinderburgemeester Elisa Feenstra en burgemeester Loes van der Meijs het startsein gaven voor een sing a long

Animatiefilmpje

Na de opening zijn de leerlingen  van groep 8 van openbare basisschool De Wetelaar direct aan de eerste van vele workshops begonnen: animatiefilmpjes maken met geluiden. De filmpjes worden zondagmiddag in de Gasthuiskerk getoond tijdens het speciale open podium van de Kindermuziekweek. 

De komende week hebben tal van  workshops in de scholen en op diverse andere locaties plaats. Lekker drummen voor leerlingen vanaf acht jaar, Molukse dans voor alle leerlingen vanaf groep 1 en workshops rap en poëzie en muziekinstrumenten maken voor alle leerlingen. Een typisch 'Doesburgse’workshop wordt het carillon bespelen met het bijhorende toren beklimmen.  

Net als de boekenweek

De eerste landelijke Kindermuziekweek is oorspronkelijk een initiatief van concertgebouw de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Voor de eerste landelijke Kindermuziekweek zijn  twaalf partners aangesloten waaronder het Concertgebouw, de Nationale Opera en Ballet, TivoliVredenburg en het Prinses Christina Concours. Zij willen alle kinderen van Nederland de kans geven geven om live muziek te ervaren. Het streven is om de Kindermuziekweek dezelfde uitstraling te geven als de Boekenweek.

Volledig scherm
De figuurtjes die zijn gemaakt voor de korte video. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers