Nieuwbouwwijk De Strijp in Doesburg. Met op de voorgrond een woning met houten gevelbekleding en daarachter een woning opgetrokken uit bakstenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouwwijk De Strijp in Doesburg. Met op de voorgrond een woning met houten gevelbekleding en daarachter een woning opgetrokken uit bakstenen. © DG

Buren Doesburg vinden ‘blokhutten’ niet passen in wijk maar gemeente gaat toch akkoord

DOESBURG - Onenigheid in nieuwbouwwijk De Strijp in Doesburg. Een handvol bewoners snapt niet hoe de gemeente de bouw van houten huizen kan toestaan. ,,In strijd met het beeldkwaliteitsplan en niet waarom wij hier zijn gaan wonen”, aldus de bezwaarmakers.

12 reacties

 • Eelco de Boer

  4 weken geleden
  Jos, hout neemt CO2 op zolang het nog onderdeel is van een boom. Zodra je boom kapt omdat je er zo nodig een foeilelijke kippenschuur van wilt bouwen, neemt hij geen CO2 meer op. Dus het is veel beter om die boom gewoon te laten groeien, dan om er planken voor een kippenhok van te zagen.
 • Jos Wolters

  1 maand geleden
  Het is juist aan te bevelen om zoveel mogelijk in hout te bouwen. Alleen al vanwege de klimaatdoelstellingen. Hout scoort heel goed wat betreft de CO2 uitstoot. Sterker nog hout neemt CO2 op. Cement daarin tegen is een enorm slecht product. HOUT MOET. Er zijn in Europa bossen genoeg. Eerst ermee bouwen en zonodig later opbranden(over >50 jaar)
 • theo houkes

  1 maand geleden
  Mooie huisjes ziet er goed uit niet zeiken anders ga je maar verhuizen
 • Joris Driepinter

  1 maand geleden
  Misschien zijn die buurtbewoners wel jaloers... jaloers op zo'n eenvoudig betaalbaar huis met dito tuinhek... jaloers op mensen die niét de behoefte hebben om een hoop geld aan hun huis te besteden of om aan anderen te laten zien wat zij wel niet allemaal kunnen...
 • Max Woods

  1 maand geleden
  In Duiven staat op Welleveld inmiddels ook zo'n schuur, weliswaar daar wel van steen maar het ziet er écht niet uit. Kan me de reactie van de overige kopers heel goed voorstellen.

Liemers