Volledig scherm
PREMIUM
Loes van der Meijs, burgemeester van Doesburg © Robbin van Turnhout Fotografie

Burgemeester van Doesburg mag in haar strijd tegen criminaliteit winkels en buurthuizen sluiten

DOESBURG - De burgemeester van Doesburg krijgt meer bevoegdheden in haar strijd tegen criminaliteit en ondermijning, vermenging van de onder- en bovenwereld. Zij mag voor publiek toegankelijke panden zoals winkels en buurthuizen sluiten als daar sprake is van onder meer witwassen, zedendelicten, geweldsincidenten, aanwezigheid van wapens, illegaal gokken en zware overlast. 

Het gaat dan niet om een sluiting van ongeveer twee weken zodat politie en justitie onderzoek kunnen doen. De nieuwe bevoegdheid van de burgemeester houdt in dat zij openbare panden langere tijd op slot mag doen. ,,De duur van de sluiting is maatwerk’’, zegt haar woordvoerster. ,,Het gaat hierbij in principe om een termijn van drie maanden. Een sluiting betekent dat niemand, ook de eigenaar of huurder, het pand mag betreden zonder toestemming van de burgemeester.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers