Volledig scherm
Een zonnebloem in de voortuin van het getroffen gezin in Doesburg © DG

Condoleanceregisters voor omgekomen Doesburger

Doesburg - Op twee plekken in Doesburg is een condoleanceregister geopend voor de omgekomen Doesburger Awal Aman (61). De vader van een gezin met 12 kinderen overleed gistermorgen als gevolg van koolmonoxidevergiftiging.

In het stadhuis en in wijkcentrum De Linie kunnen mensen vanaf vandaag terecht om schriftelijk hun medeleven te betuigen, meldt de gemeente. 

Bijeen om te rouwen

Het drama rond het overlijden van Aman heeft volgens een woordvoerder van de gemeente Doesburg veel impact op de stad. Het gezin is goed geworteld in de samenleving en het slachtoffer werkte voor het afvalbedrijf van de gemeente Doesburg. Collega's van de man zijn vandaag bij elkaar geweest om te rouwen. Burgemeester Loes van der Meijs was daar ook bij. 

Ondersteunen waar mogelijk

De gemeente staat in nauw contact met het gezin en ondersteunt de familie waar mogelijk, laat de gemeentewoordvoerder weten.

In de tuin van het huis waar het incident plaatsvond, is een zonnebloem neergelegd. Het huis is verzegeld door de politie in verband met onderzoek naar de oorzaak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers