Volledig scherm
PREMIUM
Hulpverleners bij het huis aan de Monseigneur Bekkerlaan in Doesburg, woensdag. © Theo Kock

Cv-ketels in Doesburg in maart 2016 voor het laatst gecontroleerd: inspectie lijkt niet op tijd

DOESBURG - De cv-ketels bij de meeste bewoners van de Monseigneur Bekkerlaan en aanpalende Oranjesingel in Doesburg zijn zo’n 3,5 jaar geleden voor het laatst gecontroleerd. Dat blijkt uit een steekproef van deze krant bij bewoners van 14 van de 71 woningen in hetzelfde blok als waarin het gezin woonde dat woensdag hun vader verloor door koolmonoxidevergiftiging.

De inspectie in maart 2016 is veel te lang geleden volgens de geldende normen in de installatiebranche. ,,Cv-ketels moeten jaarlijks of tweejaarlijks worden nagekeken en onderhouden”, zegt woordvoerder Dick Reijman van Techniek Nederland, brancheorganisatie van installateurs. Daarmee lijkt het erop dat inspectie en onderhoud in Doesburg niet op tijd zijn gepleegd. Reijman: ,,Maar woningcorporaties kunnen wel met installatiebedrijven langere onderhoudsintervallen afspreken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers