Volledig scherm
De Hanzefeesten in Doesburg. © Jan Ruland van den Brink

De Hanzefeesten in Doesburg zijn gered

DOESBURG - De Hanzefeesten in Doesburg zijn gered nu zich nieuwe bestuursleden hebben gemeld. Het nieuwe bestuur bestaat uit Auke Nederhoed, Ineke Dingemens, Paul Weustink en Henny Slokker. Die laatste is de enige die al in het oude bestuur zat.

Het oude bestuur nam in december het besluit om in 2019 geen Hanzefeesten te houden. Alle oproepen om vrijwilligers te werven, persoonlijk, op Facebook, op de website en in de media, hadden niet geholpen. ,,Zonder een goed team met voldoende mensen kun je geen Hanzedag organiseren’’, zei toenmalig voorzitter Walter van Ditmars.

Vrijwilligers

,,Ik hoorde dat eind december’’, zegt Ineke Dingemens. ,,De Hanzefeesten horen zo bij Doesburg. Vorig jaar hebben maar liefst 1300 mensen vrijwillig meegeholpen aan de festiviteiten. De Hanzefeesten gaan heel Doesburg aan het hart.’’ Dingemans heeft zich daarom aangemeld als nieuw bestuurslid. Net als Nederhoed en Weustink. ,,We hebben dat onafhankelijk van elkaar besloten.’’

Het oude bestuur had alles al stopgezet, ook de subsidies. ,,We beginnen dus van voor af aan. Normaal begin je direct na de Hanzefeesten met het organiseren van de editie het jaar erop. Het is nu al half januari geweest. We moeten dus keihard werken, maar het gaat lukken op zaterdag 8 juni’’, zegt Dingemens. ,,De eerste acts hebben we al gereserveerd.’’

Verhuizen

Het is niet de eerste keer dat de Hanzefeesten dreigen te verdwijnen. Vier jaar geleden was er ook geen bestuur. Toen stapte Charlotte en Walter van Ditmars in het gat. Maar zij gaan nu verhuizen, weg uit Doesburg.

Ook de Kadedagen dreigden dit jaar om te vallen bij gebrek aan bestuursleden. Ook de organisatie van dat grote evenement is vernieuwd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers