Ouderen ontmoeten elkaar. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Ouderen ontmoeten elkaar. Foto ter illustratie. © Koen Suyk/ANP

Doesburg bestrijdt eenzaamheid onder ouderen met ontmoetingsgids

DOESBURG - Stichting Doesburginitiatief heeft een ontmoetingsgids voor ouderen uitgebracht. Daarin staan activiteiten waarbij ouderen anderen kunnen ontmoeten. Bijvoorbeeld het koffieuurtje op doordeweekse dagen in restaurant Grotenhuys, of vrije inloop met koffie bij verschillende locaties zoals de bibliotheek. 

Met de gids willen de initiatiefnemers, Ben en Tanja Kruk, de eenzaamheid onder ouderen bestrijden.  Volgens Tanja Kruk is de eenzaamheid en vergrijzing in Doesburg groter dan in andere gemeentes. ,,Na jaren ontwikkelingswerk te hebben verricht in het buitenland, kwamen wij erachter dat er nog genoeg te ontwikkelen is in onze eigen woonplaats.”

Wethouder Birgit van Veldhuizen is blij met de nieuwe gids. ,,Het is een goede bouwsteen om eenzaamheid in Doesburg te bestrijden. We gaan hem gebruiken om meer ouderen naar activiteiten te helpen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers