Burgemeester Loes van der Meijs en Peter van den Brandhof, voorzitter van Monumentenvereniging Doesburg, bevestigen het eerste bordje.
Volledig scherm
Burgemeester Loes van der Meijs en Peter van den Brandhof, voorzitter van Monumentenvereniging Doesburg, bevestigen het eerste bordje. © Gemeente Doesburg

Doesburg heeft nu ook een eigen schildje voor rijksmonumenten

DOESBURG - Podium Acanthus heeft maandagavond het eerste Doesburgse rijksmonumentenschildje gekregen. Burgemeester Loes van der Meijs bevestigde het schildje tijdens de najaarsvergadering van de Monumentenvereniging.

Het schildje voor rijksmonumenten.
Volledig scherm
Het schildje voor rijksmonumenten. © Gemeente Doesburg

Doesburg had al een eigen schild voor gemeentelijke monumenten, waarvan er 230 zijn. Dit schildje is uitgevoerd in de kleuren rood en wit en laat aan de onderzijde het wapen van Doesburg zien. Voor de 158 aanwezige rijksmonumenten bestaat al een landelijk schildje, uitgevoerd in wit en oranje. Dit embleem moet door de pandeigenaar zelf aangevraagd én betaald worden, maar er is weinig animo voor. Alles bij elkaar genoeg reden voor de gemeente om na overleg met de Monumentenvereniging een schildje voor rijksmonumenten te ontwerpen. Het enige verschil met de versie voor gemeentelijke monumenten is dat het schildje voor rijksmonumenten niet rood maar blauw van kleur is. 

Om het gebruik van dit schildje te stimuleren, stelt de gemeente honderd van deze bordjes gratis beschikbaar aan de bezitters van rijksmonumenten. Die kunnen hun belangstelling voor zo’n schildje kenbaar maken aan de Monumentenvereniging Doesburg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers