Volledig scherm
PREMIUM
Sommige Doesburgers gooien hun afval naast de container, dan hoeven ze niet te betalen. © ANP

Doesburg is dumpen afval zat

DOESBURG - Vuilniszakken niet in, maar naast de ondergrondse afvalcontainers in Doesburg. Een trucje van inwoners van de Hanzestad om geld te besparen. Onwenselijk en asociaal vindt de politiek, die voor strengere handhaving en een campagne pleit. 

Sinds 1 januari van dit jaar brengen alle Doesburgers hun huisvuil weg naar ondergrondse containers. Ze hebben een pasje om de deksel te openen; elke storting kost geld. Sommige inwoners wensen echter niet te betalen en dumpen hun afval naast de containers of in een van de 263 gemeentelijke prullenbakken. Met als gevolg dat het op sommige plekken in de Hanzestad regelmatig een bende is. Een bekend voorbeeld is de ondergrondse container in de Burgemeester Keiserplein. ,,Zeer terecht dat buurtbewoners dat niet meer pikken. Wij willen dat er strenger gehandhaafd wordt. Een campagne moet voor een gedragsverandering zorgen”, vertelt CDA-raadslid Wim Robbertsen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers