Volledig scherm
Bomenkap. Deze foto is ter illustratie en niet in Doesburg genomen. © Gerard Burgers

Doesburg kapt 70 bomen en plant er 49 terug

DOESBURG - In de Doesburgse wijk Molenveld worden komend jaar zeventig bomen gekapt. Volgens de gemeente staan ze te dicht op elkaar of zijn ze ‘op termijn niet meer levensvatbaar’. In het najaar worden er 49 bomen geplant.

De bomenkap maakt deel uit van gemeentelijk onderhoud in Molenveld. Afgelopen zomer zijn er al veel bomen gesnoeid en nog dit jaar worden zes bomen op de Molenveldsingel geplant om de bomenlaan weer compleet te maken. Op de hoek van de Kraakselaan met Wilhelminastraat staan nu drie bomen en twee bankjes. Bij een herinrichting verdwijnen de bomen en keert slechts een bankje terug. 

Kindervreugd

Doesburg weet dat bomenkap gevoelig ligt bij inwoners en houdt daarom op 8 januari een inloopbijeenkomst over de plannen voor Molenveld. Belangstellenden zijn van 17.00 tot 18.30 uur welkom in speeltuin Kindervreugd aan de Marijkelaan. 

Ook op andere plekken in de Hanzestad zijn recent of worden nog bomen gekapt. In Molengaarde worden een aantal eiken gekapt waarin afgelopen zomer eikenprocessierupsen zaten. De bomen zijn in een slechte staat en zullen op termijn toch sterven, is de uitleg van de gemeente.  En in de wijk Ooi is ook gesnoeid en gekapt. Zo zijn er een aantal populieren verdwenen bij de vijver aan de Forsythiastraat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers