Volledig scherm
Een noviteit op de kerstmarkt in Doesburg: een ijssculptuur maken. © Frank Poppelaars

Doesburg krijgt beeld van ijs

DOESBURG - Doesburg krijgt een nieuw standbeeld. Voor even. ‘IJsscuplturen op Locatie’ komt zaterdag 7 december naar de Hanzestad en neemt een blok ijs mee van minimaal een meter hoog. 

De ijskunstenaar bepaalt zaterdag wat hij maakt. ,,Voor het hakken en slijpen gebruiken we elektrische en handgereedschappen. Ter plekke wordt gekeken wat handig én veilig is”, vertelt Jasper Boekbinder namens de organisatie.

De demonstratie ‘ijshouwen’ heeft plaats op de Markt. Mensen die zelf een ijsbeeld willen maken kunnen deelnemen aan een workshop. Voor de allerkleinsten zijn er tientallen ijsblokjes voorhanden. Het tijdelijke standbeeld maakt deel uit van de Doesburgse Kerstmarkt, een jaarlijks evenement dat honderden bezoekers trekt. 

In de binnenstad van Doesburg staan 120 kramen en bezoekers kunnen voor een hapje en drankje terecht bij een van de foodtrucks. Tevens is er een levende kerststal en er wordt gezongen op diverse podia. De Ooipoortkerkgroep verzorgt de voorstelling ‘Mary did you know’. 

De Kerstmarkt in Doesburg start om 10.00 uur en duurt tot 19.00 uur. De Santa Run -met tientallen deelnemers in kerstmanpak- start om 14.30 uur bij café De Waag.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers