Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Robin Utrecht

‘Doesburg moet ruimhartig kinderpardon steunen’

DOESBURG/ANGERLO - De Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg wil dat de gemeente Doesburg het kinderpardon steunt. Volgens de protestanten dreigen binnenkort vierhonderd kinderen te worden uitgezet, terwijl ze al meer dan vijf jaar in Nederland wonen. 

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) pleit al langer voor een ruimhartig kinderpardon en roept gemeenten op druk uit te oefenen op het kabinet om zo tot een kinderpardon te komen. In een brief heeft de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg zich tot de gemeente Doesburg gewend met het verzoek het kabinet en staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid te laten weten dat de gemeenteraad het kinderpardon steunt. 

Honderd

Gemeenten als Zevenaar, Bronckhorst en Doetinchem zijn inmiddels ook kinderpardon-gemeente. Ze behoren tot de circa honderd gemeenten die een motie aannamen om het kinderpardon te steunen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers