Van het gas af en overgaan op het stoken van hout? De gemeente Doesburg biedt daarvoor geen gunstige lening meer aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Van het gas af en overgaan op het stoken van hout? De gemeente Doesburg biedt daarvoor geen gunstige lening meer aan. © Getty Images

Doesburg schrapt lening voor houtkachels en doet verbranden snoeiafval in de ban

DOESBURG - Geen ontheffing meer voor het verbranden van snoeiafval en een houtkachel aanschaffen met een lening van de gemeente kan niet meer. Doesburg wil het stoken van hout niet langer stimuleren.

6 reacties

 • Scepticus

  9 maanden geleden
  Erg naar voor u en gun u dit niet, maar: U kunt en mag niet verwachten dat iedereen zich maar altijd aan u aanpast, hoe vervelend ook. Hoe doet u dat als u naar het buitenland gaat waar dit vrij normaal is?
 • Sjakie

  9 maanden geleden
  Gelukkig heb ik geen lening nodig voor mijn houtkachel. Die heb ik juist buiten de aanvraag gehouden. Toch lekker subsidie ontvangen en daarnaast zelf de kachel aangeschaft. Win-Win. ;-))
 • karin

  9 maanden geleden
  moet helemaal verboden worden kan de roosters vd ramen niet open houden in de avond, omdat de buren lekker de houtkachel laten brandende auto onder de roet deeltjes en een walm , soms staat de straat onder witte rooken zeg er maar niets van , dan krijg je de wind van voren en ze hebben ook nog een voorbeeld functie 
 • wimpie

  9 maanden geleden
  Goede beslissing.Op ambtenaren niveau noemt men zoiets "voortschrijdend inzicht", of "met de kennis van nu"!Maar, beter laat, dan nooit, toch?
 • Johann utBroamt

  9 maanden geleden
  het verstand begint te zegevieren. nu de houtkacheltjes in de ban gaan wordt men hopelijk ook verstandig om alle bio-massavervuilers niet meer te subsidieren en uit ons milieu te verbannen.

Liemers