Volledig scherm
PREMIUM
Het eerder door de politie gevonden geld en drugs in een woning aan de Zanderskamp in Doesburg. © Politie

Doesburg verbiedt gebruik van drugs op straat

DOESBURG - Doesburg wil het gebruik van drugs op straat en op openbare plaatsen verbieden. Daarnaast wordt het verboden om in Doesburg drugs al dan niet tegen betaling aan te bieden, te kopen of daarin te bemiddelen. Deze verboden komen te staan in de Algemene Plaatselijk Verordening (APV). Door die aan te scherpen wil Doesburg zichzelf en de politie meer mogelijkheden geven om op te treden tegen drugsgebruik en -handel.

Jongeren in Doesburg gebruiken meer alcohol en drugs dan die in de omliggende gemeenten. Dat is op zich niets nieuws. Dit speelt al jaren in de Hanzestad. De gemeente heeft nu samen met de politie, jongerenwerk, het jeugdteam en de GGD een plan van aanpak gemaakt. Het belangrijkste onderdeel daarvan is preventie. Het gaat dan met name om voorlichting aan ouders. ,,Jongeren experimenteren. Dat houd je niet tegen. De kunst is om als ouder hen daarbij goed te begeleiden. Daarbij ondersteunen we ouders’’, zegt wethouder Peter Bollen van Doesburg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers