Volledig scherm
PREMIUM
De eikenprocessierups. © Job van der Meer

Doesburg verklaart oorlog aan rups: extra geld voor bestrijding

DOESBURG - Boze burgers in het stadhuis van Doesburg. Want waarom werd er in hun wijk nauwelijks iets gedaan aan de enorme hoeveelheid eikenprocessierupsen? Doesburg belooft beterschap en trekt de komende twee jaar 28.000 euro extra uit om de overlast terug te dringen. 

De eikenprocessierups zorgde afgelopen voorjaar en zomer voor veel problemen. De brandhaartjes die het insect loslaat veroorzaken jeuk, oogklachten en benauwdheid. In het Doesburgse wijkje Molengaarde, waar veel eiken staan, krabden bewoners zich een ongeluk. De rups kon daar niet preventief worden bestreden omdat er een beschermd vlindertje zat. ,,Spuiten met een biologisch middel gaat ook ten koste van andere soorten rupsen en vlinders. We hebben ons aan de wet te houden”, vertelde wethouder Birgit van Veldhuizen eerder aan boze bewoners. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers