Volledig scherm
Herma Kraan en Maya Althuizen (voor) uit Doesburg. Zij willen graag de bomen in hun straat behouden, ook die de gemeente wil kappen. © theo kock persfotografie

Doesburg wil afname bomen beperken: zoektocht naar plekken voor nieuwe bomen

DOESBURG - 29 bomen minder in Noordelijk en Zuidelijk Molenveld in Doesburg na groot onderhoud. Jammer, vinden buurtbewoners en de fractie van PvdA/GroenLinks. Wethouder Birgit van Velthuizen neemt de kritiek ter harte en er wordt nu gezocht naar meer locaties voor nieuwe bomen.

Tijdens de informatiebijeenkomst begin januari over de bomenkap werd duidelijk dat veel Doesburgers het jammer vinden dat er in Molenvelden circa 70 bomen verdwijnen. Daar komen weliswaar dit najaar 49 nieuwe bomen voor in de plaats, maar groener wordt de wijk er niet op.

 ,,Er is wat reuring ontstaan en er wordt nu met de groenbeheerders gekeken of en waar er ruimte is voor extra bomen. Het ziet er nu naar uit dat die wel gevonden wordt”, aldus Van Velthuizen. 

Quote

Er is wat reuring ontstaan en er wordt nu met de groenbe­heer­ders gekeken of en waar er ruimte is voor extra bomen

Birgit van Velthuizen

Gratis boom op aanvraag

Groot onderhoud is nodig in Molenvelden, zo oordeelt de gemeente. Bomen staan te dicht op elkaar staan of zijn ‘op termijn niet meer levensvatbaar’. De fractie van PvdA/GroenLinks in Doesburg is blij met de zoektocht voor meer groen in de wijk.
Fractievoorzitter Kees van Immerzeel: ,,Daarnaast worden er op aanvraag gratis bomen verstrekt als een bewoner voldoende ruimte heeft in de tuin. De vraag is of de bewoners weten dat ze een gratis boom kunnen scoren. Mijn gok: ik denk het niet.”

Liemers