Volledig scherm
PREMIUM
Xtc-pillen. Ter illustratie. © ANP XTRA

Doesburg worstelt met drugsgebruik onder jongeren

DOESBURG - Doesburg worstelt met het grote aantal jongeren dat drank en drugs gebruikt. ,,Oplossingen zijn moeilijk’’, zegt burgemeester Loes van der Meijs.

Zij gaat in kaart brengen wat er al wordt gedaan aan voorlichting op scholen, door de politie, Bureau Halt en het jongerenwerk. En gaat dan bezien wat de gemeente zelf gaat doen.

Tegelijkertijd scherpt Doesburg de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan. Daarin komt te staan dat het verboden is om in Doesburg drugs al dan niet tegen betaling aan te bieden, te kopen of daarin te bemiddelen. In de nieuwe APV staat ook dat het verboden is om op een openbare plaats of in een voor publiek toegankelijk gebouw drugs te gebruiken. Dat geeft gemeente en politie meer mogelijkheden om op te treden tegen drugsgebruik en -handel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers