Volledig scherm
Een politiecel. Foto ter illustratie. © BD

Doesburger heeft weekendtas al klaarstaan als agenten hem ophalen

DOESBURG - Een inwoner van Doesburg die nog 35 dagen de cel in moest, is afgelopen week thuis opgehaald door de politie. Kennelijk wist hij dat de agenten zouden komen, want toen die hem wilden meenemen stond zijn gevulde weekendtas reeds klaar.

De politie Doesburg doet op Facebook verslag van het opmerkelijke tafereel. ‘In verband met een openstaand vonnis van 35 dagen besloten wij bij een man langs te gaan. Daar aangekomen wachtte hij ons in de deuropening van zijn woning op’, schrijft de politie.

De man vertelde de agenten dat hij hen al verwachtte: ‘Hij had zijn weekendtas gepakt en keek uit naar onze komst. De man had al eerder bericht gehad dat hij zich moest melden, maar besloot te wachten tot wij kwamen’.

Volgens de politie is dit een optie, maar vaker komen agenten niet dan wel gelegen. Daarom het advies: ‘Heb je een openstaand vonnis? Meld je dan zelf aan het politiebureau om de zaak netjes af te handelen. Dit voorkomt (on)verwacht bezoek!’.

Het is niet bekendgemaakt waarvoor de man moest zitten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Operatie Mus’ geslaagd: brandweer redt moedermus die dreigt te sterven door visdraad uit eigen nest

    ‘Operatie Mus’ geslaagd: brandweer redt moedermus die dreigt te sterven door visdraad uit eigen nest

    DOESBURG - Haar eigen nestmateriaal werd een moedermus in Doesburg bijna fataal. Een vastzittende visdraad die de mus als nestelmateriaal gebruikte, belemmerde het vogeltje bij het wegvliegen. De vogel raakte verstrikt in de draad waardoor het beestje hulpeloos piepend aan de goot van een woning bungelde. Ten dode opgeschreven. De Doesburgse brandweer rukte uit met groot materieel om een klein drama te voorkomen. Dat lukte!

Liemers