Volledig scherm
PREMIUM
Kermis in de binnenstad van Doesburg. Archieffoto. © Jan Ruland van den Brink

Doesburgers zijn overlast feesten beu: ‘Wij willen in de zomer wat vaker slapen’

DOESBURG - ‘Oplaadpunt voor levensgenieters’. Met die slogan trekt Hanzestad Doesburg jaarlijks tienduizenden toeristen. Maar hoeveel feesten kan een stad aan? Voor verschillende binnenstadbewoners is de grens bereikt, stellen ze in een kritische reactie naar de gemeente.

In Doesburg zijn jaarlijks circa veertig kleine en grote evenementen en dat is wel erg veel, vinden diverse binnenstadbewoners.

Nu Doesburg nieuw beleid maakt voor evenementen, trappen ze op de rem en uiten ze hun zorgen. Met twee warme zomers in het achterhoofd en wellicht een hete zomer in aankomst is de maat vol. ,,Wij inwoners van de binnenstad zouden in de zomer echt wat vaker willen slapen. We zijn het lawaai en de drukte beu”, zegt Ineke van Elk, binnenstadbewoner en oud-fractievoorzitter van de VVD.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers