Volledig scherm
Rosalie de Graaf beschildert een blinde muur op sporthal Beumerskamp in Doesburg. © theo kock persfotografie

Doesburgse Rosalie leeft zich uit op sporthal: ‘gemaakt door jong en oud’

DOESBURG - Een abstract werk als aanvulling op wat bewoners van de Doesburgse wijk Beinum hadden gemaakt tijdens burendag. Rosalie de Graaf (20) uit Doesburg is tevreden over het werk op sporthal Beumerskamp. ,,Het is iets dat we samen hebben gemaakt. Jong en oud.”  

Het werk van street art-specialiste De Graaf bestaat uit geschakelde driehoeken met bloemen in aardse kleuren. Hoe lang het op de muur blijft staan, is onbekend. De gemeente Doesburg wil de gedateerde sporthal Beumerskamp afbreken en vervangen voor een nieuw, modern gebouw.  ,,Maar dat duurt nog wel even. Voorlopig kunnen de mensen ervan genieten”, zegt de Doesburgse.

De Graaf is ook verantwoordelijk voor de enorme muurschildering van een kind met treintje op de oude GTW-loods in de Turfhaven. De Doesburgse werkt in binnen- en buitenland en maakt snel naam. Met haar bedrijf RoosArt dingt ze mee naar de prijs ‘Ondernemer van het jaar’ van ‘De Jonge 100’. ,,Ik vind het een enorme eer dat ik ben genomineerd. Het gaat allemaal heel snel, sinds ik twee jaar geleden ben begonnen. Alsof ik in een achtbaan zit.”

Volledig scherm
Rosalie de Graaf is met haar bedrijf RoosArt genomineerd voor de prijs Ondernemer van het jaar van De Jonge 100. © theo kock persfotografie

Liemers