Volledig scherm
Rosalie de Graaf beschildert een blinde muur op sporthal Beumerskamp in Doesburg. © theo kock persfotografie

Doesburgse Rosalie leeft zich uit op sporthal: ‘gemaakt door jong en oud’

DOESBURG - Een abstract werk als aanvulling op wat bewoners van de Doesburgse wijk Beinum hadden gemaakt tijdens burendag. Rosalie de Graaf (20) uit Doesburg is tevreden over het werk op sporthal Beumerskamp. ,,Het is iets dat we samen hebben gemaakt. Jong en oud.”  

Het werk van street art-specialiste De Graaf bestaat uit geschakelde driehoeken met bloemen in aardse kleuren. Hoe lang het op de muur blijft staan, is onbekend. De gemeente Doesburg wil de gedateerde sporthal Beumerskamp afbreken en vervangen voor een nieuw, modern gebouw.  ,,Maar dat duurt nog wel even. Voorlopig kunnen de mensen ervan genieten”, zegt de Doesburgse.

De Graaf is ook verantwoordelijk voor de enorme muurschildering van een kind met treintje op de oude GTW-loods in de Turfhaven. De Doesburgse werkt in binnen- en buitenland en maakt snel naam. Met haar bedrijf RoosArt dingt ze mee naar de prijs ‘Ondernemer van het jaar’ van ‘De Jonge 100’. ,,Ik vind het een enorme eer dat ik ben genomineerd. Het gaat allemaal heel snel, sinds ik twee jaar geleden ben begonnen. Alsof ik in een achtbaan zit.”

Volledig scherm
Rosalie de Graaf is met haar bedrijf RoosArt genomineerd voor de prijs Ondernemer van het jaar van De Jonge 100. © theo kock persfotografie
  1. Werknemers Liemerije durven niet kritisch te zijn op directeur: onrust op de werkvloer
    PREMIUM

    Werknemers Liemerije durven niet kritisch te zijn op directeur: onrust op de werkvloer

    ZEVENAAR - Onrust op de werkvloer van zorgorganisatie Liemerije. Directeur-bestuurder Paola Peters wordt door een deel van de medewerkers als intimiderend ervaren en ligt al meer dan een jaar in de clinch met de ondernemingsraad (OR). Dat blijkt uit een intern onderzoek en brieven van de OR die in handen zijn gekomen van De Gelderlander. Zowel de OR als de cliëntenraad van Liemerije maken zich zorgen. Als er niet snel iets verandert, vreest laatstgenoemde dat ook cliënten de onrust gaan voelen.

Liemers