Volledig scherm
De NME gaat met kinderen het veld in of laat ze wilgen knotten. © Henk Rodrigo

Doesburgse scholen willen door met natuureducatie

DOESBURG - De Doesburgse basisscholen zijn 'not amused' over de korting op natuureducatie. Burgemeester en wethouders hebben besloten vanaf het nieuwe schooljaar niet langer met de NME (Natuur en Milieu Educatie) de Liemers in zee te gaan.

Niet langer het veld in of de natuur tastbaar de school in halen. Dat is het effect van de beëindiging van het contract tussen de gemeente Doesburg en het Centrum voor NME de Liemers. De Doesburgse scholen 'moeten terugvallen op de theoretische benadering via boek en internet', zo schrijven de directeuren van de De Wetelaar, de Anne Frank Montessorischool en De Horizon (stad en Ooi) aan de gemeenteraad. 'Dat is een verschraling van het onderwijs'.

Brief
De directeuren zijn niet te spreken over de korting op de NME per 31 augustus 2017 en hebben dat in een brief aan de gemeenteraad klip en klaar gemaakt. „Het college heeft dit besloten om de gemeentelijke begroting op orde te krijgen", zegt directeur René Kortooms van De Horizon. „Het gaat om jaarlijks 13.000 euro voor alle scholen. We zijn gelijk met de drie directeuren bij elkaar gaan zitten en hopen dat er met onze brief iets in beweging gezet wordt.”

Vergadering
Dat lijkt gelukt, want D66, de SP en Groenlinks willen de zaak volgende maand opnieuw op een vergadering in het gemeentehuis bespreken.

Liemers