Doesburgse straten kleuren rood-wit door rennende ‘santa’s’

videoDOESBURG - ,,En dan nu, jumping jacks!” Zo’n honderd in kerstmanpak gehulde renners spreiden zaterdagmiddag al springend armen en benen op de maat van de muziek. Dat gebeurt voor Stadsbierhuys De Waag, verzamelplaats voor deelnemers van de Santa Fun Run.

Volledig scherm
Ook een groot aantal kinderen liep mee met de Santa Run in Doesburg. © Theo Kock

Die kleurt dit jaar voor het eerst de straten in Doesburg rood-wit. Na de swingende warming-up schiet burgemeester Loes van der Meijs de deelnemers weg, waarna de ronde van 2,5 kilometer over de singels volgt.

De Santa Fun Run tijdens de Doesburgse kerstmarkt is een initiatief van de Rotary Club, sportcentrum I AM Sports en Viking Adventure Sports. ,,Het is al jaren populair in heel Nederland en wij wilden niet langer achterblijven”, zegt voorzitter Wout van der Heiden van Rotary Club Doesburg. Hij weet nu al dat er volgend jaar weer een editie is. ,,Dan pakken we het nog veel groter aan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers