Volledig scherm
Gezellige drukte in Doesburg. © Theo Kock

Drukbezochte Montmartre Markt in hartje Doesburg

DOESBURG - De belangstelling voor de vierde Montmartre Markt van dit seizoen is groot. 

Doesburg is niet kinderachtig met het aanbieden van gratis parkeerplekken op loopafstand van de binnenstad, maar deze zondag is het rond het middaguur best een toer om een plaatsje te vinden.

Parijse sfeer

De Montmartre Markt, vernoemd naar de heuvel in Parijs waar kunstenaars de dienst uitmaken, is een geesteskind van Doesburgenaar Henk Steinvoort en zijn vrouw Carolien de Vries. Carolien: ,,We hadden een winkel hier en zeiden tegen elkaar: waarom zouden we geen Parijse sfeer in deze prachtige binnenstad creëren?’’ Het format sloeg aan, vijf keer per jaar wordt het evenement op zondagen gehouden. De vijfde en laatste van dit seizoen staat zondag 26 augustus gepland.

Terrassen vol

Brocante, antiek, curiosa, boeken, kunst: het aanbod op de Montmarte Markt is divers. Organisator Carolien de Vries - samen met haar man bestiert ze het bedrijfje Stein Evenementen - ziet het goedkeurend aan. Bezoekers schuifelen langs de kramen, de terrassen zitten vol. ,,We hebben nooit te klagen, maar dit keer is het wel heel druk. Dat heeft alles te maken met het ideale weer.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers