Volledig scherm
PREMIUM
Caldo e Freddo in Doesburg. foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Eetcafé moet definitief dicht na slecht gedrag eigenaar

DOESBURG - Eetcafé Caldo e Freddo in Doesburg sluit per direct. Burgemeester Loes van der Meijs heeft de vergunning voor de exploitatie terecht ingetrokken. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald. Die stelt dat uitbater Bert Jan Knapen zijn alcoholgebruik onvoldoende onder controle had en daarmee zijn verantwoordelijkheden als horeca-exploitant niet nakomt.

Van der Meijs heeft zich bij haar besluit om het populaire eetcafé in Doesburg te sluiten, beroepen op de Drank- en Horecawet. Sinds 1964 staat in die wet een uitbater ‘niet in enig opzicht van slecht levensgedrag’ mag zijn. Tot het jaar 2000 werd die bepaling amper gebruikt. Maar in de afgelopen jaren is deze dode letter tot leven gewekt. Aanvankelijk vooral in zaken tegen de eigenaren van coffeeshops.  Maar ook kroegbazen worden tegenwoordig geregeld beticht van slecht levensgedrag. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers