Margreet Deen en Ben van de Brink bij de koelinstallatie. buiten bij hun restaurant in Doesburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Margreet Deen en Ben van de Brink bij de koelinstallatie. buiten bij hun restaurant in Doesburg. © theo kock persfotografie

Einde restaurant dreigt omdat koelkast weg moet van gemeente: ‘We worden weggepest’

DOESBURG - Ben van de Brink, Margreet Deen en zoon Yoreck vrezen het einde van hun restaurant De Liefde in Doesburg. De koelinstallatie op de binnenplaats moet weg van de gemeente. ,,Maar ons restaurant kan niet zonder.”

19 reacties

 • M. v.d. Kaa

  1 jaar geleden
  Pieter Breuring, je mag maar een bepaald percentage van je tuin bebouwen. Gezien het formaat van de binnenplaats, zal een tuinhuisje dus niet zijn toegestaan. Maar een fatsoenlijke tuinkast om deze bende heen bouwen zou inderdaad een begin zijn om deze situatie veilig te maken. Eén ding is zeker, ze kunnen beter achter de pannen blijven staan, want van elektriciteit hebben ze weinig verstand.
 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Hun eigen binnenplaats ach ja ze moeten wat te doen hebben deze ambtenaren.
 • Ankie Bronckhorst

  1 jaar geleden
  De gemeente staat wel in het gelijk, dus niet zeuren. Als je binnen geen ruimte hebt, moet je aanpassingen doen. Misschien een tafeltje minder in het restaurant, maar elke horecaondernemer heeft zijn koelingen en vriezers binnen staan. Denk ook aan water, kortsluiting etc. Het enige punt dat ze hebben is dat de gemeente niet eerder gehandhaafd heeft en er nu pas mee komt.
 • th Janssen

  1 jaar geleden
  Een aantal jaren geleden was restaurant 'de Liefde' principieel. Wij kwamen iets te laat om te eten met een Groupon bon en hadden pech volgens de familie. Wij ons geld kwijt dus. Nu piepen omdat de gemeente principieel is en zij hun centen kwijt. Wat mij betreft eigen schuld dikke bult! Prima dus, geen medelijden mee
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 jaar geleden
  Pff, dit zijn binnenkoelingen zoals al opgemerkt Kortsluiting, brand niet uit te sluiten! Je kunt ook een grote buitenkoeling kopen/huren Ik zou daar niet graag naast willen wonen En dat gerammel met die kratten lege flessen lijkt me ook niet zo tof.