Volledig scherm
Baris Cakmak, organisator van Ondernemersbeurs Doesburg. © Jan Ruland van den Brink

‘Elkaar versterken, dat hebben we in Doesburg nodig’

DOESBURG - Als kleine of grote ondernemer heb je af en toe een update nodig, anders sta je stil en dat is achteruitgang. In Doesburg kan de ondernemersbeurs op 11 april in de Gasthuiskerk voor zo’n boost zorgen, verwacht organisator Baris Cakmak.

Ondernemers die elkaar inspireren, kennis maken met collega’s, lezingen door experts, een proeverij van wat restaurants, brouwers en wijnspecialisten kunnen bieden; dat zijn elementen die de nieuwe opzet van de Doesburgse Ondernemersbeurs kleur geven. De beurs richt zich zeker ook op zelfstandig professionals ( zzp’ers), vertelt Cakmak, eigenaar van Ness - Hair & Beauty.

,,Ondernemers zitten soms naast elkaar maar kennen elkaar niet. Daar willen we wat aan doen. Zzp’ers werken aan de keukentafel of in een kantoortje op zolder en je kunt ze alleen online vinden. Die zien we nooit. We willen ze graag met elkaar verbinden. Als je elkaar kent kun je elkaar ook versterken. Dat hebben we in Doesburg nodig.’’

Inspiratie

Zijn bezoek aan een ondernemersbeurs in Arnhem gaf Cakmak de inspiratie om te kijken of zo’n beurs ook in Doesburg van de grond kon komen. ,,Dat was daar mooi opgezet, heel interactief. Ik dacht toen: waarom zou dat hier niet kunnen?’'

Hij legde contact met ondernemers en organisaties zoals het Hanzegilde, de Rotary en Centrum Belang Doesburg en vond in Egbert Lommers en Anja Senhorst van het Zakelijk Ondernemers Netwerk (ZON) Doesburg twee collega’s die met hem de schouder eronder wilden zetten. Voorheen is in Doesburg twee keer eerder een ondernemersbeurs geweest, weet Cakmak. Hij zocht contact met Jan Strating, die toen organisator was. ,,Hij gaf tips en wees op valkuilen.’'

Veel animo

Online en met flyers en posters gaven ze bekendheid aan de beurs. ,,De animo is enorm, dat had ik niet verwacht. We hebben twintig professionele stands beschikbaar, die zijn al bijna uitverkocht.’' Daarnaast kunnen ondernemers kiezen voor beursruimte om een eigen stand in te richten. Dat deel van het Experience Plein is drie weken voor de beursdag ook al bijna gevuld. Ness is daar zelf ook present om zijn scheer- en knipkunsten (inclusief technieken met vuur) te vertonen. Daarnaast krijgt de horeca tijdens de proeverij gelegenheid om zich met hun specialiteit aan de beursbezoekers te presenteren.

Op het programma staan speeddaten, lezingen van specialisten over online marketing, fiscale tips en circulaire economie, een workshop pitchen (bondig vertellen wat je doet en daarmee interesse opwekken) en een netwerkborrel.

Cakmak hoopt met de beurs te bereiken dat ondernemers met elkaar in gesprek komen, contacten opbouwen en elkaar inspireren. ,,Want dat mis ik toch wel een beetje, verbinding tussen ondernemers.’'

De beurs Doesburg Onderneemt is op donderdag 11 april van 16 tot 21 uur in de Gasthuiskerk aan de Gasthuisstraat 41. De entree is gratis. Meer informatie op doesburgonderneemt.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers