Volledig scherm
Het bronzen paard van Theo Renirie. © Politie Doesburg

Er komt weer een paardje op de Paardenmarkt in Doesburg

DOESBURG - Op de Paardenmarkt in Doesburg wordt op 4 april een nieuw bronzen beeld van een paardje geplaatst. Op de plek waar het paardje gaat komen, werd ruim een jaar geleden eenzelfde soort beeld gestolen. Tot grote spijt van veel Doesburgers, naar blijkt. Want het bronzen beeld bij de Gasthuiskerk werd erg gemist.

Dat merkte Ina Timmer tijdens de beeldenwandeling door Doesburg die zij al een tijd organiseert. ,,De sokkel staat er nog wel. Dan valt het mensen natuurlijk op dat er geen beeld is.”

De Doesburgse kunstenaar Theo Renirie, die in 2016 overleed, bracht met een bronzen paardenbeeld in de kruidentuin bij de Gasthuiskerk een ode aan de vroegere paardenmarkt. In februari 2018 werd het beeld gestolen.

Ander paardje

Timmer en Rob Verhoef, coördinator van manifestatie Culturele Zondag Doesburg, kwamen daarna in contact met Rini Dado. Deze kunstenares had al eens een bronzen paardje gemaakt en die viel in de smaak bij Timmer en Verhoef.

Na een inzamelingsactie is er genoeg geld beschikbaar om het paardje te kopen en op de Paardenmarkt te plaatsen. ,,Dit exemplaar is liggend en oogt ook wat moderner. We hebben al heel veel enthousiaste reacties gekregen van de mensen uit Doesburg.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers