Volledig scherm
Frans Hofman in 2011. © Jan Ruland van den Brink

Erepenning voor Hofman

DOESBURG - Frans Hofman heeft zaterdag de erepenning van Doesburg ontvangen. Dat gebeurde tijdens de opening van de nieuwbouw van tennisvereniging TVD 2002. Hofman kreeg de penning als blijk van waardering voor zijn verdiensten voor de Doesburgse samenleving. 

De oud-wethouder (2006-2011) en D66-raadslid was projectleider van de nieuwbouw van de tennisclub en is hij suppoost bij Museum De Roode Toren. Sinds vorig jaar is hij als fractie-assistent weer terug in de Doesburgse politiek.

De erepenning van Doesburg werd voor het eerst uitgereikt in 1953 aan Jan Herman van Heek voor zijn inzet voor de restauratie van De Waag. De huidige penning is in 2007 ontworpen door Doesburger en zilversmid Marcel Blok. Op de ene kant prijkt het wapen van Doesburg, op de andere kant staan in reliëf de vestingswerken gegraveerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers